Roland SolJet PRO 4 XR-640

Soljet_XR640

Rolands snabbaste och mest kraftfulla ”print and cut” skrivare.

  • 7- eller 8-färg med en max upplösning på 1440 dpi
  • Lk (light black/grå). Lättare att köra svartvitt utan färgstick samt ger stabilare grå
  • Intelligent Pass för högst kvalitet
  • ”Smart” placering av färgerna som gör att färgerna läggs på i samma ordning både från höger och vänster. Minimerar risken för färgbandning
  • Nytt ecosolventbläck (Eco Sol Max 2) som torkare snabbare samt är bättre hälso- och miljömässigt jämfört med tidigare bläck
  • ”Print and cut” i 64″ och den kan även köra metallic och vitt

SolJet PRO 4 XR-640 arbetar med 7-färger + vitt eller metallic om man vill. De 7:e färgen utöver CMYKLcLm är Lk (light svart/grå) vilket gör det lättare att bl a köra svartvita bilder utan färgstick.

Skrivaren har guldpläterade skrivhuvuden och arbetar med variabel droppstorlek upp till 1440 dpi upplösning. Den inbördes färgordningen i skrivhuvuden har en ”smart” placering för att minimera färgbandning.

Skrivaren kommer med ett förbättrat ecosolvent bläck som är hälso- och miljömässigt bättre än tidigare bläck, det är bl a nickelfritt samt har kortare torktid och det vita bläcket täcker bättre.

XR-640 är utrustad med Rolands nya Intelligent Pass teknik som kraftigt reducerar risken för bandning och därmed medger utskrift med högre hastighet med bibehållen kvalitet.

Skrivaren är av ”Print&Cut”- typ, dvs. den både skriver i fyrfärg och konturskär i ett moment.
Maskinen klarar också att materialet tas ur för laminering innan konturskärning. Ett system med optisk avläsning ser till att skärningen hamnar på rätt ställe.

Skrivaren har som standard motordriven upprullning, extra långa värmebädd och optiskt öga.

Som tillval finns ett fläktpaket med extra värmebädd för att minimera torktiderna.

 

[wpdm_file id=18 title=”true” ]